מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח

    מירי זורגר 4 Comment on מתכון לעוגיות אלפחורס טעימות במיוחד וכשרות לפסח
    22:40
    06.05.24
    אבי מימרן No Comments on איתור גופתו של ליבמן הי"ד: רב המכון המשפטי מספר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האלפחור (Alfajores) היא עוגייה הנפוצה בעיקר במדינות דרום אמריקה, כמו ארגנטינה, צ'ילה, פרו ופרגוואי, ומוראכבת בעיקר בצורת סנדוויץ של 2 עוגיות וביניהם מילוי כלשהוא.

    מגוון המילויים הוא גדול וכל אחת יכולה למלא את העוגיה במילוי כרצונה. העוגייה המקורית מולאה בריבת חלב.

     

    המצרכים:

     

    • 200 ג' קמח תפו"א
    • 100 ג' אינסטנט וניל
    • 125 גר' קמח ערמונים או קמח טפיוקה
    • חצי כפית סודה לשתיה
    • שקית אבקת אפייה
    • 50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
    • 200 גר' חמאה מרוככת
    • 150 גר' אבקת סוכר
    • כפית תמצית וניל
    • 3 חלמונים
    • 3 כפות מים

     

    אופן ההכנה

     

    • שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
    • מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
    • \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
    • מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
    • העוגיות נשארות בהירות
    • ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס


    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 3

      יש תחליף לקמח שפעם הראשונה אני שומעת את שמו? או היכן משיגים אותו?

    2. 2

      נראה מצויין שווה לנסות אבל משמין ביותר!!!

    3. 1

      אפשר גם בלי קמח ערמונים או קמח טפיוקה???
      או האם אפשר להחליף במשהו אחר?